SCS Waterland

Back-up

Bevat je computer belangrijke data zoals vakantiefoto’s, administratie of het schoolwerk van je kinderen? Dan is het ontzettend belangrijk om hier een back-up van te maken. Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je data verloren kan gaan: je harde schijf kan crashen, je computer kan gestolen worden, bestanden kunnen ‘per ongeluk’ verwijderd worden of je kunt het slachtoffer van een virus worden.

Virussen van tegenwoordig worden steeds slimmer. Zo kan je bijvoorbeeld een nepfactuur van KPN krijgen, die nauwelijks is te onderscheiden van echt. Vaak wordt er een te hoog bedrag op de factuur vermeld, waardoor men geneigd is dit bedrag te controleren en op de toegevoegde link te klikken. Zodra er op die link geklikt wordt, wordt de computer besmet met een virus dat alle bestanden versleutelt. In het ergste geval ben je al je data kwijt. Dit virus is maar een voorbeeld, ze zijn er in diverse varianten.

Om dit te voorkomen raden wij je aan om je data altijd op minimaal twee locaties te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld op een (externe) harde schijf of in de cloud. Je kunt zelf handmatig je bestanden kopiëren, maar het is ook mogelijk om iedere dag, week of maand automatisch een back-up te maken.

Wij kunnen je back-up ook verzorgen. Vraag bij ons naar de verschillende mogelijkheden!